Vilkår og betingelser

Bryggerekka Bruktmarked

Husk! Ta med deg alle varer som ikke er blitt solgt ved markedets slutt. Markedsplassen skal være slik som da du kom.
Tiltaksplan for smittevern ved Bryggerekka Bruktmarked 2020

Tiltak Beskrivelse Ansvar
Redusere antall standplasser. Tilpasset marked med reduksjon i antall standplasser fra 25 til 18 og reduksjon i antall matstands fra 4 til 2. Driver av markedet som tilrettelegger før, under og etter marked.
Avgrensning av område Sperrebånd mellom gate/fortau og markedet med tydelig markering/skilt av inngang /utgang. Driver av markedet som tilrettelegger før, under og etter marked.
Avgrenset inngang/utgang med mulighet for antibac Et inngangs-/ utgangstelt ved inngangen til markedet mot Kjøpmannsgata. I teltet er det et bord.
Et bord ved mulig utgang i sør.
På bordene begge steder står
antibac og engangshansker. Det er informasjonsplakater fra Folkehelseinstituttet limt på bordet og på teltstengene.
Driver av markedet som tilrettelegger før, under og etter marked.
Informasjon ved hver salgsbod. Infoskiltene fra Folkehelseinstituttet er limt på teltstengene eller bordene til selgerne på markedet.
Avstand mellom hver stand. Det er 2 meter avstand mellom standplassene som er 3×3 meter. Selger har selv med standtelt dersom det er dårlig vær, men kan også kun benytte bord. Driver av markedet som tilrettelegger før, under og etter marked. Det er driver, og ikke selger, som setter opp bordene.
Vakthold En vakt med gul vest vil være vært fysisk til stede hele tiden for å sikre overholdelse av regler
og unngå store folkemengder eller køer.
Driver av markedet
Betaling VIPPS eller kontaktløs betaling. Hvis pin-kode er nødvendig, er dette tillatt, så lenge terminalen blir rengjort med sprit etterpå. Den enkelte selger.
Dette blir tatt inn i regelverket som det signeres på ved bestilling av salgsplass på nett.
Avstand mellom kunder Alle kunder holder god avstand (minst 1 m) til hverandre. Den enkelte selger må gjøre kunder oppmerksom på dette dersom det oppstår problem. Den enkelte kunde også selv ansvarlig.
Begrense smittespredning Alle selgere skal ha antibac el.l. tilgjengelig ved sin stand.
Kundene bør kun ta på de varene de skal kjøpe.
Den enkelte selger.
Dette blir tatt inn i regelverket som det signeres på ved bestilling av salgsplass på nett. Driver kjøper inn ekstra som sikkerhet.
5 plasser er avsatt til salg av kaffe/vafler el.
Ekstra krav for begrensning av smittespredning
Ved salg av håndmat, skal ikke kunden kunne ta på eller hoste på det sted der mat anrettes.
Ingen selvbetjening av tilbehør til håndmaten; syltetøy, rømme, ketchup eller lignende. Dette
er det selger som sørger for.
Alle selgere følger de generelle hygienerådene som til enhver tid gjelder ved anretning,
salg og servering av mat.
Bord og øvre del av stolrygg på utemøbler skal tørkes av med sprit hver 30 min. Oftere hvis behov.
Den enkelte selger.
Den enkelte selger.
Den enkelte selger.
Driver/vakt.

REGLEMENT -Les gjennom og aksepter betingelsene nederst på siden.

Åpningstider
Markedet har åpent hver søndag fra 26. mai t.o.m. 1. september 2019.  Åpningstiden er 10-16.
Alle utstillere må holde sin standplass åpen i hele åpningstiden.

Påmelding
Bestilling og betaling av plass skjer kun på nett. Følg linken for påmelding øverst på siden, så finner du et kart over standplassene og oversikt over ledige plasser.

  • Ved betaling av plass godtas reglementet.
  • Tildeling av plass skjer etter “først-til-mølla-prinsippet».
  • Utstiller kan bestille plass for flere søndager om ønskelig.
  • Kjøpt plass kan ikke endres eller refunderes etter booking.
  • Ubenyttede plasser refunderes ikke.
  • Fremleie tillates ikke.

Om standplassene

  • En plass er omtrent 3×3 meter. Leie av et bord (183×75 cm) er inkludert. Ønskes flere bord kan dette bestilles ekstra, klesstativer må besørges av utstilleren.
  • I tilfelle regn må utstillere selv sørge for å dekke til varer. Det er mulig å sette opp et telt (maks 3×3 meter). Dette må besørges av utstilleren.
  • Når du følger linken for påmelding, finner du et kart med oversikt over alle plassene på markedet. Ledige plasser vises med grønn markering.
  • Det er ikke tillatt å bruke åpen flamme, grill, propan eller frityr.
  • Standplasser for matservering skal kun brukes til matservering. Her gjelder vanlige retningslinjer fra Mattilsynet. Vi kan kun tilby begrenset strømkapasitet.
  • Servering av mat, kaffe, kaker eller andre godsaker er ikke tillatt fra standplasser for brukt og håndverk.

Vareutvalg
Dette er et brukt- og designmarked og utstillere bestemmer selv utvalg og pris. Det er ikke lov å selge varer som er ulovlig å omsette ifølge norsk lov, så som våpen, alkohol, tobakk, utrydningstruede dyrearter og tyvegods. Salg av godteri, sukkerspinn etc. og nye masseproduserte salgsvarer er ikke tillatt. De som driver bruktmarked i næring, må ha med gyldig brukthandlerbevilling.

Rigging/Parkering

  • Innkjøring og oppsett av varer er mulig fra kl 09.00 på salgsdagen.
  • Alle utstillere må være på plass når markedet åpner kl. 10.00. Om utstiller ikke møter opp innen kl 10.00, mister du retten til bruk av plassen.
  • Det er ikke tillatt med parkering eller kjøring på området i bruktmarkedets åpningstider.
  • Parkeringsplasser i umiddelbar nærhet, disse er gratis på søndager.
  • Nedrigg fra kl. 16.00.
  • Plassen skal være ryddet innen kl 17.00.
  • Usolgte varer / søppel må fjernes av utstilleren.

Matservering
Det er 4 standplasser egnet for matservering.

Det tillates kun salg av frukt og grønt, kaker, pølser, is, brus, stekte vafler og ferdigtilberedte hamburgere og lignende (varmebehandlet som f.eks ferdige pølser eller stekte hamburgere fra dagligvarebutikken). Frityrkokere er ikke tillatt. Vanlige retningslinjer fra Mattilsynet gjelder.

Riktig renhold er viktig, se retningslinjer fra matilsynet her.

Sikring av telt

  • De fleste har med eget telt, det betyr at det er noen sikkerhetsutfordringer knyttet til dette.
  • Telt skal sikres i forhold til brann og vind.
  • Den som setter opp telt er ansvarlig for sikkerheten for teltet.
  • Det må settes lodd på teltet.
  • Teltet må tas ned ved mye vind, vi har vurdert dette til å være over 10s/m.
  • Telt skal ha duk av brannhemmende materiale, og være forsvarlig forankret så det ikke blåser av sted.

Søppel
Markedet har ikke anledning til å håndtere søppel. Alle  derfor rydde godt etter seg og ta med usolgte varer og annet utstyr ved salgsdagens slutt. Dette er viktig for at vi skal kunne fortsette med Bryggerekka Bruktmarked også fremover. Dersom vi mot formodning må rydde ekstra etter dere, vil dette bli fakturert utstilleren. Det er ingen mulighet for kasting av søppel på området.

Annet

  • Det er ikke vann på stedet, har du behov for vann må dette tas med selv.
  • Dersom Bryggerekka Bruktmarked på grunn av force majeure; Uforutsette forhold, brann, flom eller lignende, ikke kan avvikles, vil ikke innbetalt beløp bli refundert.
  • Arrangøren forbeholder seg retten til å godkjenne utstillere.
  • Ruspåvirkede vil bli bortvist.
  • Offentlige lover og regler gjelder.
  • Utstillere er selv ansvarlig for å følge regler ved kjøp og salg og sørge for nødvendige meldinger til og tillatelser fra offentlige myndigheter der dette måtte være påkrevd.
  • De som driver bruktmarked i næring, må ha med gyldig brukthandlerbevilling. Alle andre bekrefter når de godtar vilkårene ved bestilling, at de kun selger egeneide varer.